tom2212 - przelew doszedł?
Wysoka jakość wykonania O2fl - wątpliwości
Zwiń
X
-
Wysoka jakość wykonania O2fl - wątpliwości
Witam
W ostatnim czasie zauważyłem bardzo dziwną rzecz w swoim szkodniku. W fotelu kierowcy odkształciło się podparcie boczne między regulacją lędżwiową a poduszką powietrzną. Wyglada to tak, jakby wyparowała gdzieś gąbka :shock: Widać wyraźnie dolną krawędź obudowy poduszki pod tapicerką. Wygląda to wszystko paskudnie, a dodatkowo boję się, że obudowa poduszki po jakimś okresie uszkodzi tapicerkę! Samochód ma dopiero 4 m-ce i przejechane 7k.
Powiem szczerzę, że kpując Octavię liczyłem na samochód, który jest bardzo dobrze wykonany, a tu takie jajo :evil:
Ma ktoś podobny przypadek, czy tylko ja jestem wybranym szczęściarzem2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
-
-
hmmm, wydaje mi sie ze niestety nowe samochody są co raz gorzej wykonywane....superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Re: Wysoka jakość wykonania O2fl - wątpliwości
Zamieszczone przez cztoWitam
W ostatnim czasie zauważyłem bardzo dziwną rzecz w swoim szkodniku. W fotelu kierowcy odkształciło się podparcie boczne między regulacją lędżwiową a poduszką powietrzną. Wyglada to tak, jakby wyparowała gdzieś gąbka :shock: Widać wyraźnie dolną krawędź obudowy poduszki pod tapicerką. Wygląda to wszystko paskudnie, a dodatkowo boję się, że obudowa poduszki po jakimś okresie uszkodzi tapicerkę! Samochód ma dopiero 4 m-ce i przejechane 7k.
Powiem szczerzę, że kpując Octavię liczyłem na samochód, który jest bardzo dobrze wykonany, a tu takie jajo :evil:
Ma ktoś podobny przypadek, czy tylko ja jestem wybranym szczęściarzem
Komentarz
-
Odgrzeję trochę temat.W mojej O2 fl tak jak i moich poprzedników stwierdziłem że boczne trzymanie foteli z pakietu dynamic, jest załamane załamanie występuje od strony drzwi tak od kierowcy jak i pasażera. Byłem w serwisie i mają się opowiedzieć.Czy ktoś ma jeszcze podobne problemy i jak to wygląda ze strony serwisu, czy robią problemy czy naprawiają.rycho
Komentarz
-
-
Ja dostałem info, że samochód trzeba odstawić na tydzień do ASO :evil: , a oni zdemontują i rozbiorą fotel i do naprawy do tapicera.2004 Renault Thalia 1.4 RT,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cztoJa dostałem info, że samochód trzeba odstawić na tydzień do ASO :evil: , a oni zdemontują i rozbiorą fotel i do naprawy do tapicera.
Komentarz
-
-
Byłem w aso i stwierdzili że zatrzymają mi auto na parę dni ale nie w celu naprawy tylko weryfikacji uszkodzenia i zrobiena dokumentacji dla centrali w Poznaniu. A Tak apropo , czy ta naprawa u tapicera jest skuteczna, czy za chwilę jest to samo , bo nie wiem czy mam walczyć jak lew o wymianę na nowe , czy naprawa jest skuteczna i usterka więcej nie wystąpi. :confusedrycho
Komentarz
-
-
to może w takim przypadku powinieneś naciskać na nich żeby ci dali auto zastępcze, w końcu swoje masz na gwarancji a na skutek tego że sprzedali ci jakby nie patrzył wadliwe i nie potrafią usterki naprawić od ręki to pozbywają cię środka lokomocji za który zapłaciłeś.
Swoją droga to bez gadanai pownni sami zaproponowac w takim przypadku auto zastępcze.
Komentarz
-
-
W mojej ocenie wygląda to tak jakby w tym miejscu było dużo mniej gąbki.2004 Renault Thalia 1.4 RT,
Komentarz
-
-
czto, na forum był już przypadek rozwalnoego fotela z pakietu dynamik kolega nawet zdjecia wklejał co i jak .
Przypadek ten opisywał uszkodzenie fotela kierowcy na wysokości odcinak kregosłupa po stronie tunelu środkowego samochodu. (mam nadieje ze dobrze to opisałem)
[ Dodano: Czw 16 Wrz, 10 13:57 ]
czto, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=fotele
tu to jest
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez rychoMam jeszcze pytanie, czy naprawa tapicerska jest skuteczna. Czy znów za jakiś czas boczki się załamią.
Komentarz
Komentarz